Πινακίδες ΔΟ.Κ., Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς το Υπουργείο Μεταφορών

 



Προς                                                                                                                                        Καλλιθέα  14-07-2016  Υπουργείο Μεταφορών & Δικτύων                                                                                          Αρ. πρωτ. : 2286
Γενική  Δ/νση Μεταφορών
Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών
κ. Γιώργο Πατσιαβό

 



Θέμα : Προτάσεις περί χρήσεως πινακίδων τύπου ΔΟ.Κ.
 
Κύριε Διευθυντά,
Οι πινακίδες ΔΟ.Κ. είναι εργαλείο δουλειάς για τον αντιπρόσωπο και τον έμπορο αυτ/των, εισαγωγέα ή μη και πρέπει να μπορεί να κινεί όλα τα αυτ/τα που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του και αποδεδειγμένα είναι εμπόρευμα της επιχείρησής του, όπως γίνεται σε όλα τα κράτη του κόσμου.
1) Οι πινακίδες ΔΟ.Κ. να χορηγούνται σε αντιπροσώπους, εμπόρους αυτοκινήτων, εισαγωγείς ή μη, που πωλούν ενάριθμα και ανάριθμα αυτοκίνητα και σε μεσολαβητές επί προμηθεία, με έδρα.
2)  Να επιτρέπεται η χρήση των κρατικών πινακίδων ΔΟ.Κ. από τα αυτοκίνητα :
α) Ανάριθμα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, εφόσον αυτά έχουν εκτελωνιστεί, δηλαδή έχουν καταβάλει το Τ.Τ. και έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό ταξινόμησης.
β)   Ανάριθμα εισαγόμενα αυτοκίνητα που δεν έχουν εκτελωνιστεί, αποκλειστικά και μόνο από τα σημεία άφιξης τους στην χώρα, μέχρι την έδρα της επιχείρησης.
γ)  Ανάριθμα εισαγόμενα αυτοκίνητα που δεν έχουν εκτελωνιστεί και υπάρχει η απαραίτητη άδεια μετακίνησης τους από το αρμόδιο τελωνείο εισαγωγής.
δ)   Ενάριθμα εγχώρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ανεξάρτητα και αν βρίσκονται σε καθεστώς φορολογικής ακινησίας, όπως το αναφέρει και το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών με την υπ’ αρ. πρωτ. ΔΤΕΦ Β’ 1162479 ΕΞ 2014 διευκρινιστική της ΓΓΔΕ.
3)  Καταλήγοντας,  να επιτρέπεται η χρήση των κρατικών πινακίδων ΔΟ.Κ. από τα αυτοκίνητα που αποδεδειγμένα βρίσκονται ως εμπόρευμα στα καταστήματα των εμπόρων, είτε αυτά είναι ανάριθμα, είτε ενάριθμα, είτε αυτά είναι αυτοκίνητα στο όνομα της επιχείρησης του εμπόρου, είτε είναι αυτοκίνητα προς πώληση, παρακαταθήκης – τρίτων, (ιδιωτών, τραπεζών, άλλων συναδέλφων, εταιριών Leasing,  χρηματοπιστωτικών εταιριών, κλπ).
Επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτό το παράλογο κυνηγητό των πινακίδων ΔΟ.Κ. το οποίο κυρίως συμβαίνει στην βόρειο Ελλάδα και οι επαγγελματίες έμποροι αυτοκινήτων να χρησιμοποιούν τις ΔΟ.Κ. χωρίς τον φόβο του αν και ποιος θα τους σταματήσει για έλεγχο και για το πώς το κάθε όργανο της τάξης ερμηνεύει τον εκάστοτε νόμο.

                                                                          
 
                                                                                    Με εκτίμηση 
                                                                               Εκ μέρους του Δ.Σ                                                                                        
                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΙΜΕΖΑΣ                                                                                 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΥΡΑΤΣΟΣ
 
Για να δείτε το πρωτότυπο έγγραφο, παρακαλώ πατήστε  εδώ.

Σχετικά άρθρα

ΣΕΕΑΕ ΥΜΕ - Επείγον αίτημα συνάντησης, απόφαση Ε.Ε. 01/07/2024 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στον Γενικό Γραμματέα ΥΜΕ, κ. Γιάννη Ξιφαρά 10/04/2024 ΣΕΕΑΕ Επείγον αίτημα συνάντησης, απόφαση Ε.Ε. 27/05/2024 ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή. ΣΕΕΑΕ Αίτημα εξαίρεσης προς το Υπουργείο Μεταφορών. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα στην Διεύθυνση Εποπτείας και Ελέγχου (Δ36), κ. Αργύρη Κουζή Διευκρινήσεις για το ΜΕΜΟ ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα προς ΥΜΕ, Δ/νση Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων & Εγκαταστάσεων, Δ/ντη κο Σκυλλάκο Αριστομένη ΣΕΕΑΕ Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή. ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Κ. Καραμανλή ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υφυπουργό Μεταφορών κο Μιχάλη Παπαδόπουλο ΣΕΕΑΕ Υπόμνημα του ΣΕΕΑΕ προς τον Υφυπουργό Μεταφορών κο Μιχάλη Παπαδόπουλο